maanantai 25. heinäkuuta 2011

Something I could keep eating always and always

Tätä on tehty nyt tänä kesänä ihan tosi usein. Hyvää on ollut joka kerralla. En ole koskaan ollut suuri kukkakaalin ystävä (tylsää! valkoista! lötköksi keitettyä!), mutta tämä käännytti. Heittämällä.




Kolmen kukkakaalin pasta 

(no, itse teen ihan yhdestä. Violetista tulee hieno.)

400g spagettia

Kukkakaalikastike
600g kukkakaaleja, pilkottuna
2-3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
0,5 pieni kuivattu chilipalko, hienonnettuna
4 rkl oliiviöljyä (tai sen verran kun on hyvä)
4 sardellifileetä (esim. kapristäytteiset Sangiolaro filetti di alici -fileet) pilkottuna

Lisäksi
4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
3 dl parmesaanilastuja
1 dl hienonnettuja yrttejä

Keitä pasta suolavedessä. Lisää kukkakaali pastaveteen noin 3 min ennen kuin pasta on valmis.

Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti; niin, ettei valkosipuli saa väriä. Lisää sardellit, jatka muutama minuutti. 

Valuta pasta ja kukkakaali, sekoita kastikkeeseen. Annostele lautasille, lisää parmesaani, pinjansiement ja yrtit.

Mums!

Resepti muokattu Glorian Ruoka & Viini -lehdessä julkaistusta.

2 kommenttia:

ina kirjoitti...

Mielenkiintoista, tykkään kyllä kukkakaalista mutta jotenkin ei tulisi mieleen että se sopisi pastaan! Pitää ehkä kokeilla..

Aino kirjoitti...

Reilun valkosipulin, chilin, anjoviksen ja parmesaanin kanssa, todellakin :)